Startpagina Wij Hayley Oostenrijk Vakantie Diversen Computer Awards Webcam, Mittersill Favorieten Contact
  Tanzania dag 5

Terug Tanzania dag 1 Tanzania dag 2 Tanzania dag 3 Tanzania dag 4 Tanzania dag 5 Tanzania dag 6 Tanzania dag 8 - 10 Tanzania dag 11 Tanzania links

 

 

 

Dag 5: Serengeti

Vandaag staat de hele dag in het teken van de Serengeti. Een van ís werelds meest tot de verbeelding sprekende natuurparken. Spectaculair door de enorme diversiteit aan wild, de uitgestrektheid van het gebied en een grote kans op het spotten van veel dieren , typeren de Serengeti. De dag wordt afgesloten met de traditionele sundowner, een drankje en een hapje erbij maakt het compleet.
 

 

De Serengeti, de naam afgeleid van de Maasai-taal (Siringet), en betekent letterlijk "Eindeloze Vlaktes", is een streek van savannes en boslandschappen in Afrika, verdeeld over Tanzania in het noorden en Kenia in het zuiden, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km≤. Tachtig procent ligt in Tanzania.

Er leven ongeveer 1,6 miljoen planteneters en duizenden roofdieren in het gebied. De meest algemene dieren in deze streek zijn de blauwe gnoe, Thomsongazelle, steppezebra en kafferbuffel.

De streek is beroemd door de migratie die elk jaar plaats vindt rond oktober, waarbij ongeveer anderhalf miljoen planteneters zich omwille van de droogte verplaatsen vanuit de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes. Daarbij moeten ze de Mara-rivier oversteken. Na de regens rond de maand april gaan ze dan terug via een westelijke omweg. Dit verschijnsel wordt een cirkelvormige migratie genoemd.

In de Serengeti bevindt zich ook de archeologisch belangrijke Oldupaikloof (soms verkeerdelijk Olduvaikloof genoemd) waar enkele van de oudst bekende menselijke fossielen gevonden zijn.

De Serengeti omvat ook het Serengeti Nationaal Park in Tanzania, de Ngorongorokrater, het Maswa-wildreservaat en het Masai Mara-reservaat in Kenia.
Bron: wikipedia
 

horizontal rule