Startpagina Wij Hayley Oostenrijk Vakantie Diversen Computer Awards Webcam, Mittersill Favorieten Contact
  5 april 2007

Terug 4 april 2007 5 april 2007 6 april 2007 7 april 2007 8 april 2007

 

 

 

Donderdag 5 april 2007 - dagje Powers Fasteners en Lower Manhattan

Vanmorgen zijn we opgehaald door de Amerikaanse directeur Stephen Powers van het gelijknamige bedrijf waar Marco werkt. De afspraak was dat we met hem naar het hoofdkantoor in Brewster (een uurtje rijden vanaf New York), zouden gaan, een rondleiding krijgen, meet en greet met de Amerikaanse collega’s en vervolgens na de lunch met de trein terug naar New York. Het pakte anders uit, een half uur eerder dan afgesproken stond Stephen voor ons hotel om ons op te halen. Daar zijn afspraken voor later op de dag niet doorgingen, had hij alle tijd voor ons zo melde hij. In zijn schitterende Audi A8 zijn we een groot deel van New York doorgereden zodat hij wat tips kon geven om de rest van de dagen te vullen. Via New Rochelle, het “oude” hoofdkantoor van Powers, doorgereden naar Brewster. Onderweg vanuit New York rij je in korte tijd de natuur in. Wat een verschil met de drukte van de stad.
 

 

 

Op het hoofdkantoor van Powers (bijna) aan iedereen voorgesteld en een rondleiding door het distributiecentrum gekregen. Inderdaad, dit heb ik niet 1-2-3 verkocht wat hier allemaal staat. Na de middag aan de overkant van het pand een heerlijke Amerikaanse lunch genuttigd. Precies.....een hamburger met friet. Toen de auto in en we mochten zelf bepalen waar we ons wilden laten afzetten, we kozen voor Lower Manhattan bij South Seaport pier 17. Stephen was hier zelf een tijd al niet geweest en heeft een tijdje met ons rondgelopen alvoor hij weer richting Brewster vertrok.

 

 

 

 

Pier 17
Zoals de naam al doet vermoeden is het een pier net zoals die in Scheveningen. Er zijn een stel winkels en er liggen wat oude schepen die je kan bezichtigen. Hier kregen we (vanaf een afstand) voor het eerst een glimp van het Statue of Liberty te zien.


 


Wall street
Hier bevindt zich de New York Stock Exchange. Er is van buiten niet veel meer van te zien dan een mooi gebouw met heel veel security er omheen. Er liggen wegversperringen enz. je kunt er alleen lopend in de buurt komen. Later met een rondvaart hoorden we dat er zich vroeger een echte muur had bevonden, gemaakt door de Nederlanders om zich te beschermen tegen de Engelsen. Vandaar de naam dus.

 

 

 

 

Ground Zero
Enkele straten van Wall Street bevindt zich Ground Zero. Hier hoeft geen uitleg bij alleen dat er niet veel meer te zien is van wat er ooit was. Momenteel stikt het er van de bouwactiviteiten voor onder andere de Freedomtower die in 2011 klaar moet zijn net als de 2 memorials voor 9/11. Daarover later meer. WTC-gebouw 7 is in 2001 als laatste ingestort en is als eerste weer opnieuw opgebouwd (in mei 2006 klaar).

Het nieuwe WTC 7 gebouw en de plattegrond van het World Trade Center voor de aanslagen van 9/11

 

Het gebouw van de Deutsche Bank ligt naast Ground Zero. Door het instorten van de torens is dit gebouw zo zwaar beschadigd dat het niet hersteld kan worden. Door onder andere de enorme hoeveelheid asbest, kunnen ze het gebouw niet in een keer opblazen of slopen. Daarom is er nu voor gekozen om het stukje per stukje af te breken, verdieping na verdieping. Niemand weet hoe lang dat nog gaat duren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gedenkteken in de muur van de brandweerkazerne bij het WTC ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 9/11 bij de brandweer.

 

 

Battery Park
Via de Winter garden (deel van het World Trade Center) naar Battery Park gelopen dat zich aan de waterkant bevindt. Hier staat The Sphere, een monument dat zich eerst op het plein voor de 2 ingestorte torens bevond. Het is zwaar beschadigd verplaatst naar deze locatie en er brandt een eeuwig durend vuur bij. De foto's zijn van voor en na 9 september.

 

 

Chinatown en Little Italy
Vanaf Lower Manhattan zijn we door Chinatown en little Italy gelopen, het schijnt dat de chinezen inlopen op de Italianen. Er zijn veel meer straatjes en winkels die chinees aandoen dan Italiaans. Het is een leuke buurt om doorheen te wandelen. Veel winkeltjes met chinese troep en restaurants. Vooral de eenden die je gebraden en wel hangen aan te kijken voor de etalages doen je besluiten om toch weer veilig naar de Mac te gaan voor het avondeten.

 

Madame Tussaud
Het wassenbeeldenmuseum van New York. Gelukkig hadden we een New York Pass aangeschaft zodat dit in de categorie “het zit in de pas, dus laten we het maar doen” zat, want de 29 dollar entree die ze vragen is 20 dollar teveel. Het wachten om binnen te komen duurde langer dan het er doorheen lopen. Maar goed, toch wat foto’s van bekende mensen gemaakt.


 

      

horizontal rule