Startpagina Wij Hayley Oostenrijk Vakantie Diversen Computer Awards Webcam, Mittersill Favorieten Contact
  Thin Client / RDP

Terug Beschrijving ShowCenter Thin Client / RDP Logboek Links

 

 

 

 

In september 2004 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe huis in Breda. Onmisbaar in onze woonkamer is een computer met internetaansluiting. Alleen wat we konden missen als kiespijn is het eeuwige gezoem en geratel van zo'n ding.

Bij steeds meer bedrijven zie je dat er gebruik gemaakt wordt van Thin Clients. Een thin client is een "desktop-pc" met weinig extra's aan boord. In tegenstelling tot de standaard-desktops beschikken ze niet over ruime opslagmogelijkheden en supersnelle processors, waardoor geen rumoerige ventilator nodig is en bovendien het geratel van de harde schijf ontbreekt. De software en data staat op een server, waarmee de Thin Client verbinding maakt. Daarnaast zijn het kleine kastjes met een grootte die vergelijkbaar is met het formaat van een videoband.
Al met al is het dus ook ideaal voor een werkplek in de woonkamer zou je zeggen.

Natuurlijk zitten er ook hier negatieve punten aan. Voor velen is misschien wel het grootste nadeel dat je elders in huis een pc moet hebben die wel aan staat. Daarnaast is het niet mogelijk op de thin client bijvoorbeeld een webcam aan te sluiten, filmpjes af te spelen (tenminste niet scherp / vloeiend beeld) en bepaalde software (games) te gebruiken.

De pc is dan de server voor de thin client en kan bijvoorbeeld op zolder geplaatst worden waar niemand er last van heeft. De thin client en server worden via een netwerk aan elkaar verbonden. Als op de server windows XP draait, kan je al op deze manier werken. Wel kan je dan maar op 1 plek werken, of op de server zelf of op de thin client. Wil je op beide plekken tegelijk kunnen werken of wellicht op meer dan 1 thin client, dan zal je extra software moeten aanschaffen.

Zelf hebben wij gekozen voor WinConnect Server XP van Thinsoft. Door deze software op je pc te installeren, kan je met de standaard versie met 3 andere computers/thin clients gebruik maken van deze pc via het Remote Desktop Protocol (RDP). Dit is uit te breiden tot maximaal 21 clients. In ons geval gebruiken we 2 thin clients (woonkamer en werkkamer). Alle software installeer je 1 keer op de pc en vervolgens kan je hier vanaf elke thin client gebruik van maken, inclusief je eigen data. Met een aantal aanpassingen is het zelfs mogelijk om op deze manier op je eigen computer te werken vanaf elke computer ter wereld die voorzien is van een internetverbinding. Voor deze oplossing via het internet gebruiken wij de gratis variant van LogMeIn.

horizontal rule