Startpagina Wij Hayley Oostenrijk Vakantie Diversen Computer Awards Webcam, Mittersill Favorieten Contact
  Beschrijving

Terug Beschrijving ShowCenter Thin Client / RDP Logboek Links

 

 

 

Netwerk / internet
De basis van onze internetpraktijken is het kabelmodem van  internetprovider Casema. Op dit modem is Draytek Vigor draadloze router aangesloten. Dit is een router, switch en wireless acces point in ťťn.

Sinds onze verhuizing hebben wij Casema als internetprovider. Aangezien Casema poort 25 blokkeert, wordt onze inkomende mail via de diensten van DynDNS.org naar onze server doorgestuurd.

Onze domeinnaam www.2boyz.org is geregistreerd via De Heeg. De feitelijke website draait op onze eigen webserver. Daarnaast hebben wij de domeinnaam www.hayley.tk geregistreerd. Eerst als gratis doorlink naar de website van Hayley, maar ondertussen hebben we ook deze domeinnaam volledig in eigen beheer.

Op de switch zijn op dit moment 2 pc's, de showcenter en een thin cliŽnt aangesloten via een utp-netwerk en via het wireless access point kunnen we met de 2 laptops gebruik maken van het netwerk en internet.

Computers
Eind september 2003 hebben we een nieuwe pc gebouwd. Dit is een pentium 4 geworden die draait op 3,2ghz. Verder is dit systeem voorzien van 2048 mb ram, een flinke hoeveelheid harddiskruimte (IDE, extern usb en serial ATA) en een dvd-speler. Deze computer fungeert momenteel als server.

Op de server draait onze webserver (Apache), de mailserver (Kerio mail) en de ftp-server (Serv-U). Op de webserver wordt onze eigen site gehost, maar tevens www.hayley.tk, www.firmaklein.tk en www.gedichtengedacht.tk.  
De schijfcapaciteit wordt vooral gebruikt voor onze foto-verzameling, muziek (mp3), en virtuele cd/dvd's. 

Onze "oude" pc heeft daarvoor gefunctioneerd als server, maar wordt momenteel weer gebruikt als desktop computer. Dit is een pentium 4 systeem met een 1.7ghz processor, 512mb Ram en in totaal 60gb aan harddiskruimte en een cd-rewriter. 

De eerste laptop is in een opwelling in Duitsland gekocht, maar ondertussen bijna onmisbaar geworden. Op dit moment wordt deze vooral gebruikt voor het downloaden van muziek. De benodigde download-software levert vaak een hoop ellende, dus dan is het wel handig dat deze op een aparte computer draait.

Tijdens onze laatste vakantie naar Californie hebben we een nieuwe laptop aangeschaft. Dit is een Fujitsu Lifebook. Dit is een Pentium 4 mobile die draait op 2.00 ghz. Voorzien van 512 mb intern geheugen en een harddisk van 40 gb. Voorzien van ingebouwd WiFi.
Thuis wordt ie vooral gebruikt om lekker op de bank te kunnen internetten. Tijdens vakanties gebruiken we deze voor het opslaan van de digitale foto's die we maken met de digitale camera's (Canon 350D en sony DSC-p120), het beluisteren van muziek en het afspelen van dvd's.

Sinds onze verhuizing is tevens een thin client in het netwerk opgenomen. Deze zorgt voor een kleine en geruisloze werkplek in de woonkamer.

Op de server draait WinConnect XP. Op de server is alle software geÔnstalleerd. Via eerdergenoemd programma is het mogelijk om met behulp van de microsoft Remote Desktop software op de desktop, thin client en laptops gebruik te maken van de software op de server. Dat scheelt een hoop installatie-werk doordat je je software alleen op de server hoeft te installeren. Tevens is het mogelijk om door middel van een beveiligde vpn-verbinding via het internet vanaf elke locatie gebruik te maken van onze applicaties. Kijk voor meer info op de aparte pagina over dit onderwerp (of klik hier).

Showcenter
Begin december 2003 hebben we in Duitsland een Pinnacle Showcenter gekocht. Hiermee kunnen we mp3-tjes beluisteren via de versterker en foto's en films bekijken op de televisie. Het is de bedoeling de hele cd-collectie om te zetten in mp3 zodat we via de showcenter heel makkelijk de muziek van onze cd's kunnen beluisteren. Om hiervoor wat ruimte te creŽren, is de server uitgebreid met een extra schijf van 120gb.
 

horizontal rule